Fina blommor!

Titta vilka underbart fina blommor jag har fått av min personal. Började gråta för jag blev så rörd! Tack snälla ni, ni är underbara! Ni är sååå duktiga på att hålla butiken rullande! Jag är så glad och tacksam att jag har såna fina människor i mitt team! Stor kram till er!



Fjärilen i buketten ska jag spara och sätta någonstans på mitt kontor.


Godmorgon!

Hej mina kära läsare!

Idag går Fredrik på semester så då äntligen får jag sällskap här hemma! <3

Skulle ha följt med Marika och badat idag men vädret är lite mulet så jag tror att jag börjar packa lite smått till västkusten, då behöver jag inte känna någon stress och kan packa lite vartefter när jag har ork.

Morgnarna är jag oftast som mest pigg så det är väl bäst att passa på medan man har ork.

Här kommer bild på Fredriks chokladbollar ;) Mycket goda kan jag meddela, det slank ner några igår kväll.....var ju tvungen att prova så att de gick och bjuda på ;) Receptet är från Morbergs kokbok.



Mums!

Igår kom han hem med en fin sommarpresent från en Försäkringmäklare som han samarbetar med. Massa smaskiga och lyxiga saker att njuta av i sommar. Måste vara ett bra samarbete.... ;)



Alltid kul när man får uppskattning för sitt arbete.

Nej nu ska jag pyssla lite här hemma.

Stor kram till er!

All kärlek/ Elin

Snart dags för sängen

Godkväll på er mina kära läsare!

Sitter och slappar i soffan medans maken bakar chokladbollar till fikarasten på jobbet imorgon. De har en tradition att den som går på semester ska ha med sig något gott fika till de övriga. Kanske något man ska införa till nästa år....  ;)

Huvudet snurrar på som vanligt men är dock ganska pigg ikväll.

På söndagen efter midsommar var vi som sagt hos Jonas och Louise och åt gott. Louise hade fyllt år och det skulle vi ju fira! :) Här kommer lite bilder från en härlig söndag i Eskilstuna!



Smaskig fördrink



Skål för Louise som fyllde....... 19 var det va? ;)



Mamma dricker rosé och pressar



Presentöppning. Av Fredrik och mig fick hon en piké och ett skärp (från MQ såklart)



Britt och Fredrik njuter av det fina vädret. Jonas och Fredrik i bakgrunden håller koll på grillen.





Tårta!



Efter mat och fika blev det fotbolls -VM i gröngräset. Tvn drogs fram i dörrhålet till alla karlars glädje ;)



Louise var också lite intresserad...



Fredrik tittar koncentrerat på tvn, man såg bilden betydligt bättre i verkligheten. :)

Sov gott mina vänner....det kommer jag göra. Sover ca 11 timmar varje natt just nu.

All kärlek/ Elin



Bilder från midsommar!

Här kommer bilder från midsommarfirandet ute i mysiga Styrstad!



Frukost på balkongen innan det var dags för mig att åka till jobbet.
några timmar.



Marika och jag på promenad bort till stången.



Midsommarfirandet.



Världens sötaste Tyra!



Grabbarna snackar.



Njuter i solen.



Fredrik njuter också :)



Världens sötaste hund! Både Fredrik och jag blev helt sålda!



Moi!



Vattenballongskrig. Uppskattades både av stora och små...... ;)






Det går framåt....

Igår lyckades jag......

duscha utan att få hjälp av Fredrik att ta mig i och ur badkaret

handla på Willys med mamma

och städa lite hemma :)

Yrseln sitter kvar men benen känns stadigare och inte lika svaga. Jag är även mycket piggare :)

Hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll så att jag kan njuta av vår semester som börjar på lördag!! :)

Många har ställt frågan hur länge jag kommer vara sjukskriven och den frågan kan tyvärr inte ens jag svara på.... den här sjukdomen dyker upp precis när den själv vill och stannar kvar så länge den själv vill. Lite som en irriterande objuden gäst som aldrig vill ge sig av... ;) de man kan säga är att ett skov generellt pågår under 3-4 veckor så det jag hoppas och ber för just nu är att jag ska kunna vara tillbaka på jobbet efter min semester som är slut den 8 augusti.

Vi har betsämt att vi kommer åka till Västkusten på söndag även om jag inte är helt frisk. Tror det kommer göra mig gott att få lite miljöombyte och sen äntligen lite folk att umgås med, blir så ensamt här hemma. Där kan jag precis som hemma göra allt i min egen takt och lägga mig och vila om jag blir trött.

Nu ska jag vila en stund.

All kärlek/ Elin



Lite piggare

Hej mina vänner!

Känner mig något piggare idag. Benen hänger fortfarande inte med men jag känner att jag har mer styrka i kroppen. Ett steg i rätt riktning!! :)

Har äntligen accepterat att läget är som det är och fokuserar nu framåt och tänker POSITIVT.

Att få ett skov var något som kom som en blixt från klar himmel. Jag som har mått så bra under 6 år nu. I våras gjorde jag en skallröntgen för att min läkare ville utreda hur stor aktvitet av sjukdomen som egentligen finns. Det talades då till och med om att ta bort min medicinering. Efter att svaret hade kommit på min röntgen blev det bestämt att jag trots, mina många "friska" år skulle fortsätta med min medicin. Det fanns ingen stor sjukdomsaktivitet men ändå små förändringar i hjärnan som tydde på att det vore dumt att sluta med sprutorna.

I och med att diskussionen på att ta bort medicinen kom upp så har jag nästan känt mig friskförklarad och då blev detta skov ett riktigt hårt slag i ansiktet.

Mycket kan hända och det som är viktigt är att vi lever här och nu! Livet är så skört för oss alla vare sig man lever med en kronisk sjukdom eller inte så det gäller att ta till vara på varje ny dag. Lev nu och inte sen!!

Hoppas ni alla njuter av sommaren så mycket ni kan!

All kärlek/ Elin

Skov

Hej mina vänner!

Länge sen jag orkade blogg nu tyvärr.

Jag har under förra veckan drabbats av ett MS-skov (skov= försämring av sjukdomen som håller i sig under en period)

Jag har under flera veckor känt mig väldigt trött och orkeslös men tänkt att det kanske är värmen och längtan efter en välförtjänt semester som gjort att jag inte känner mig lika på topp som vanligt. Som den envisa kvinna jag är har jag kört på som vanligt - jobbat, renoverat garderob, rest till Norrland och firat midsommar men på midsommardagen sprack bubblan och jag blev varse om att det handlade om något annat än en vanlig trötthet.

Jag vaknade upp och kände mig väldigt trött. Denna trötthet som man ofta får av MS är svår att beskriva, det är ingen trötthet som liknar något annat. Man känner att man orkar knappt lyfta ett finger. Vanliga vardagliga göromål som att laga mat, duscha och sminka sig känns som ett stooort projekt. Jag hade även drabbats av en väldig yrsel och mitt vänstra ben hängde inte med. Det kändes mest som en geléklump. Styrkan var helt borta och jag var rädd för att stödja mig på det. Det känns lite som när man har cyklat jättejättefort på en motionscykel och när man kliver av så bara viker sig benet för att man är så mör.

På lördagen vilade jag hela dagen för att sen på söndagen åka och hälsa på hos bror och fru för att fira svägerskan som fyllt år. På söndag kväll intalade jag mig att det är ju bara 2 veckor kvar till semestern nu så det är bara att bita ihop.

Jag åkte och jobbade på måndagen, jag hade kontorsdag så jag behövde inte gå och stå så mycket. På kvällen var jag oerhört trött igen. På tisdagen var det återigen dags att jobba och jag hade en lång dag framför mig. 08.00-20.00. Jag åkte till jobbet men efter lunch gav jag upp! Jag var tvungen att inse att jag fått ett skov och att det var dags att gå hem och vila. Jag ringde min chef och hon var väldigt förstående och sen pratade med personalen. Mitt senaste skov hade jag hösten 2004.

På onsdagen fick jag tag i min neurolog och redan dagen efter fick jag en läkaretid. Vi gjorde flera tester och det kunde konstaterats att jag drabbats av ett skov. Jag fick förslag på att sätta igång en behandling med kortisondropp 3 dagar i rad för att skynda på att skovet försvinner. Nu är jag sjukskriven tills vidare och tänker så mycket på personalen i butiken, vilken extra påfrestning detta blir för dem.

Nu hoppas jag på att kortisonet snart ska börja verka så jag blir frisk!!!

All kärlek/ Elin

RSS 2.0