Studie för Karolinska

Har varit med i en studie om MS för Karolinska där jag har fått svarat på ett massa frågor för att forskare förhoppningsvis ska kunna reda ut de frågetecken som fortfarande finns när det gäller sjukdomen. Känns kul att få bidra med något som kan var till hjälp för att leda forskningen om MS framåt. Imorgon bitti ska jag till sjukhuset för att lämna blodprov som också ska användas i forskningssyfte.

I fredags hade jag även årskontroll hos min Neurolog. Hon berättade att hon har funderingar på att ta bort min medicnering då jag mår så bra men bara om jag själv vill det. Jag kommer nu få en kallelse till röntgen för en magnetkameraröntgen av hjärnan för att kunna fastställa hur stor aktivitet det är av sjukdomen och efter det kommer vi ta ett beslut tillsammans. Detta blir något för mig att fundera över och väga för och nackdelar. Samtidigt som det vore skönt att sluta ta sprutorna så känns det lite nyckfullt att sluta då man inte kan veta hur jag mått utan att ta sprutorna.

Ett riktigt svårt beslut, det krävs att sova på saken ;) godnatt mina vänner!

All kärlek/ Elin

Uppdatering av senaste veckorna....

Förra fredagen unnade jag mig lite lyx, fixade min naglar och denna gången blev de korallröda. Blev fint till personalfesten som vi hade på lördagen.





Jag var även riktigt händig. En plåt hade fastnat inne i lådan i spisen men jag lyckades få ut den genom att skruva isär spisen på baksidan och lirka ut den på baksidan. Kvinnor kan! ;) Jag klarar mig ju bra utan en man, vad skulle jag gifta mig för? Jo just ja, jag älskar ju karln! ;)



Snart dags för att sussa!

Sov sött!!

All kärlek/ Elin


Jag lever! ;)

Oj vad snabbt veckorna går! Denna vecka har det varit fullt upp vill jag lova. Fredriks bror Petter och hans flickvän Carro har bott hos oss och haft sin praktik här. Carro har varit på Hälsoteamet i Navestad ( som för övrigt ser ut att bli mitt nya gym nu när jag börjar i Hageby) och Petter hos mig på MQ i Nyköping. Idag åkte Carro hem till norrland igen men Petter blir kvar en vecka till.

Vi har haft storhushåll denna vecka. Tvättmaskinen har gått nästan varje kväll och stora kastrullen har åkt fram när det har varit dags för att göra mat för att mätta 4 hungriga.

Har varit en jättemysig vecka! Petter har tränat fotboll med Fredriks lag och jag har haft en promenadkompis om kvällarna ;) I övrigt har det blivit mycket god mat och många skratt. Så kul att de ville lägga sin praktik här nere, är så mysigt att ses när man väl hinner. Blir ju inte så ofta när man har 67 mil till varandra....
Petter och Carro på Skuleberget på vår bröllopsdag förra året.

Ha en mysig söndag mina vänner. Själv spenderar jag den väldigt lugnt med öronvärk (usch)

All kärlek/ Elin

Mat

I söndags svängde vi som sagt ihop en smaskig oxfilégryta av köttet som inte gick åt på lördagen. Det slank även ner lite trattkantareller och massor med persilja i grytan mums!




Igår lagade vi trattkantarellsoppan tillsammans. Den blev riktigt smaskig. Soppa är en underskattad rätt tycker jag. Passar så bra att äta när man kommer hem sent från jobbet som vi gör.



Snart dags att sussa, ska bara vänta in maken som har varit på träning så vi kan gosa ner oss i sängen tillsammans :)

Sov gott mina vänner!

All kärlek/ Elin

Gratis är gött! ;)

Har precis kommit hem från gymmet. Har fått ett gratis 14-dagars kort på gymmet som ligger över MQ-butiken i Nyköping. Perfekt att kunna springa upp dit efter jobbet. Imorgon blir det ett turbopass på lunchen. :)

På fredag är jag ledig så då har jag bokat tid för lite vardagslyx - ska fixa mina naglar igen.

Ha en härlig kväll!

All kärlek/ Elin

Jisses....

vad trött jag har varit idag. Har inte gjort många knop denna söndag. Har även varit lite yr. Vet inte vad det kan bero på, blev varken speciellt sent eller för mycket alkohol igår.

Soppan får vänta till i veckan men en god oxfilépasta blev det allafall som jag och maken lagade tillsammans.

Nu är snart den lediga helgen slut, går så fort! Nu får vi se fram emot nästa lördag då hela MQ-gänget kommer hem till hos på party. Maten ska vi hjälpas åt att laga eftersom jag jobbar på dagen så det ska bli skoj att hjälpas åt alla 6 i köket. Tur att vi har mycket plats att vara på. I övrigt blir det mest jobb nu i veckan. Funderar på att slänga mig i solariet på vägen hem från jobbet någon kväll om jag får lite tid över.

Önskar er en bra vecka!

All kärlek/ Elin

En lyckad kväll!

Det blev en lyckad kväll igår. Fredrik hämtade upp Marika och Peter vid halv 7. I baksätet hade vi placerat en varsin öl som de kunde dricka på vägen tillbaka. Det blev uppskattat. ;)

Väl hemma hos oss bjöds det på en tre-rätters. Till förrätt serverades Moule Marineres (musselgryta) med hembakad baguette , till varmrätt tournedo, potatisstrudlar och balsamvinägersås och till dessert passionsfruktsmousse med vit choklad i.

Idag ska Fredrik spela match och jag ska åka och hälsa på Marika.
Till kvällen ska jag göra en oxfilépasta på det kött som blev över och sen tänkte jag även svänga ihop en trattkantarellsoppa som man kan äta i veckan när man kommer hem från jobbet.

Ser ut att bli en lugn och skön söndag, hoppas ni också får det!

All kärlek/ Elin

Lördag och ledigt!

Dagen startade med en morgonpromenad i det härliga vädret sen slank vi in på Ica och köpte nybakat bröd för att sen bege sig hemåt och belöna sig med en god grötfrukost med gott bröd.
Tvättmaskinen går för fullt igen och jag håller på och förbereder middagen för kvällen. Har precis putsat köttet och nu är det dags att åka till affären för att handla övriga ingredienser.
Hoppas på en lyckad kväll!!

Hoppas ni får en fin lördag!

All kärlek/ Elin

Sol! :)

Min lediga helg har börjat! Är ledig nu fredag-söndag. Känns väldigt skönt efter att ha jobbat 11 dagar i rad.
Idag är det mycket på G. Håller på och tvättar och ska snart sätta mig i bilen och åka till Finspång för att tvätta bilen tillsammans med pappa. Har också hunnit med att prata med min gourmand-bror ;) på förmiddagen. Han ligger nerbäddad med halsfluss stackarn men orkade med att ge syrran lite tips på goda rätter till morgondagens tre-rätters. Menyn vill jag inte riktigt avslöja än men delar med mig av den senare.... ;) Håller även på att meddela alla som varit på intervju för nya butiken om de fått jobbet eller ej, så som sagt mycket på gång!!

Efter biltvättandet ska jag även hinna med en långpromenad med mamma i det härliga vädret. Man blir ju så lycklig och full av energi av solen! Sen blir det hem och skriva en inköpslista till middagen imorgon.

Hoppas ni får en fin fredag mina vänner!

All kärlek/ Elin


Resa och upptäcka nya platser - det är livet!! :)

Nu är nästa resa bokad!! Blir Fuerteventura igen!! Som jag har berättat förut så gillade vi båda Fuerteventura och kände att det var värt ett nytt besök så den 22 juli bär det av till Fuerteventura igen men till en annan ort. Denna gång ska vi upptäcka mer av ön. Det finns otroligt fina stränder att åka till så denna gång ska vi se till att hyra bil.

Fredrik har även önskat en av bankens stugor på västkusten, men som med alla andra företags-stugor är det ju lottning så vi får hålla tummarna att lotten faller på oss så vi får chansen att hyra en i sommar. Går allt som vi vill så blir det en vecka på Fue, en vecka på västkusten och en vecka i Norrland i Fredriks gamla hemtrakter (kommer fira bröllopsdagen vid vigselplatsen) och sen några dagar hemma.



Hotellets pool :) Jag har länge velat bo på ett hotell med horisontpool och nu ska jag få göra det!

All kärlek / Elin

VEMOD!

Nu börjar verkligheten komma ifatt mig. Idag insåg jag att det imorgon bara är 4 veckor kvar till jag slutar i Nyköping. Satt i bilen hem och lyssnade på någon gammal balad från 80-talet och kom på mig själv med att sitta och tjura för mig själv i bilen. Tårarna började rinna när jag tänkte på hur vemodigt det känns att lämna allt. Anders, Maria, Anneli och Amel, om ni läser det här så vill jag bara säga att jag kommer sakna er!!  Kram!!

All kärlek/ Elin


Dessert-tips?

Någon som har ett bra tips inför min middag i helgen? Vill bjuda på en dessert som inte är för mastig utan något fräscht!Hjälp mig gärna med smarriga tips!! ;)


RSS 2.0