Helgen går mot sitt slut

Helgen är snart slut och snart väntar en ny arbetsvecka. Denna vecka blir dock kort då jag är ledig fredag-söndag.

Igår kväll var vi ju hos Olle och Erika på middag. Det bjöds på en fräsch varmrätt med fisk och risotto och till efterätt en helt underbar vit chokladmousse. Efter middagen blev det lite schlager och sedan ett kul sällskapsspel som jag kan rekommendera; Svensson frågar och Svensson svarar.
Idag har det varit jobb igen för min del och nu på kvällen blev det ju tacomys med Erika och Johan. Fick äran att få känna en redig spark som lilla hjärtat i Erikas mage gjorde. Så häftigt!! ;) Verkar som det är en lite kick-boxare där inne i magen ;) I mars kommer det bära av till Ullared med Johan och Erika och handla diverse baby-saker till lilla bäbisen. Vi jobbar även på att övertala Fredrik till att följa med....vi får väl se hur det går.... ;) Själv behöver jag ju inga baby-saker men det kan nog slinka ner lite annat smått och gott i vagnen.

Nästa lördag är Peter och Marika bjudna hem till oss så jag håller på och filar på en meny inför nästa helg.

Sov gott!

All kärlek/Elin


Härlig bild från i somras


Lördagskväll hos Olle och Erika!

Veckan har varit intensiv med inventering och diverse möten. Igår bar det av till Finspång efter jobbet för att fira Adam som fyllt 10 år. Det blev ett stort paket fyllt med massa lego!! ;) Hemma hos familjen Abrahamsson bjöds det på supergod Tacopaj och en välförtjänt fredagsöl. ;)
Idag har det varit jobb på schemat igen och nu mellanlandar jag hemma för att sedan tillsammans med min man bege oss iväg på middag till våra gemensamma vänner Olle och Erika. Ska piffa till mig lite inför kvällen och slå in en liten "gå bort-present" till värdparet. Med i påsen packas det även ner några roliga brädspel så kvällen ser ut att kunna bli lyckad med schlager, god mat, trevligt sällskap och lite brädspel.

Imorgon är det dags för jobb igen. Kör 7 av 7 dagar den här veckan men det känns helt okej då allt som händer just nu känns så spännande! På kvällen blir det tacomys och film med fina Erika och hennes Johan hemma hos oss. (Lilla hjärtat i magen är ju också med såklart) ;)

Ha en mysig lördagskväll mina vänner!

All kärlek/ Elin

Min man!

Minns så väl hur orolig jag var i början att Fredrik skulle ta sitt pick och pack och lämna mig på grund av rädsla för min sjukdom. Det tog nog ett år innan jag insåg att han skulle stanna vid min sida och att han accepterat ett liv som innefattar en kronisk sjukdom. Jag har aldrig kunnat gjort något val men han har kunnat välja om han vill ha MS i sitt liv eller inte. Jag är så otroligt lycklig och tacksam för att han har ett lika postivt sätt att se på min sjukdom och han han inte ser den som något hinder i vårt liv. Visst kan det hända tråkiga saker i framtiden som förändrar vårt liv och vår vardag men det är inget som vi vet något om och det är inget som är någon idé att lägga energi på nu.

Tänk om vi skulle ägna hela vårt liv åt att oroa oss för att min sjukdomsbild ska bli sämre och så händer aldrig det. Gud vilket slöseri av tid som man skulle kunna ägna åt att vara lycklig och njuta av livet istället!

Detta inlägg är tillägnat min underbara man som inte bara är ett stort stöd för mig i livet utan även min livskamrat och min bästa vän.

Älskar dig!

All kärlek/ Elin



Bilden är tagen under vår bröllopsresa på Aruba.

Söndagmorgon

Frukosten ligger i magen och nu avnjuts en kopp te innan dagen drar igång.

Idag ska jag slutföra rekryteringsarbetet för nya butiken i Hageby centrum. Jag ska ringa och kalla till intervjuer som ska hållas nästa vecka. Blir spännande!

I övrigt tjatar maken om att ta en tur till Yxbacken och dra några åk på skidorna så det lutar åt att vi ska  försöka hinna med det också. Annars blir det som en vanlig söndag- tvätta några maskiner och sen fixa matlådor inför veckan.

Kom på att jag inte har presenterat mig ordenligt för er som inte känner mig.

Jag heter Elin Eklund och bor i Norrköping. Jag fyller 26 år i mars och är sedan augusti 2009 en gift kvinna ;) Min man Fredrik och jag bor i en bostadsrätt med vår katt.
Sedan hösten 2005 arbetar jag på MQ och nu det senaste 1 ½ året arbetar jag som butikschef. Jag började min bana på MQ som säljare i citybutiken i Norrköping och tog sedan chansen att söka den lediga Butikschef-tjänsten i Nyköping och fick förtroendet att axla den. Har nu pendlat till Nyköping i snart 1 ½ år. MQ ska nu starta en ny butik i Hageby centrum och jag såg min chans att söka butikscheftjänsten där och börja arbeta i min hemmastad igen. Samtidigt som det känns sorgligt att lämna personalen och butiken i Nyköping känner jag att jag har tagit rätt beslut då jag slipper resorna till jobbet och får mer tid till mig själv och mer fritid. Sen kommer det ju givetvis bli spännande att få starta upp en helt ny butik, så detta är ett tillfälle som inte dyker upp många gånger i livet.
Jag tycker att jag är ett bra exempel på att man,  trots en kronisk sjukdom kan göra karriär och arbeta heltid. Som jag skrivit tidigare så sitter mycket i huvudet och mans ska inte låta en diagnos stoppa en från att ta chanser i livet och uppnå sina mål och drömmar.

I övrigt tycker jag om att laga mat, pyssla i vårt lilla trädgårdsland och umgås med familj och vänner. På sommaren blir det lite golf och på vintern gillar vi att åka slalom. En annan stor passion som jag har är att resa och se nya platser. Vi försöker att komma iväg åtminstone en gång per år på en resa. Tidigare har jag även tränat på gym men under hösten/vintern har jag inte haft så mycekt tid över till det då pendladet i dåligt väglag tagit upp mycket tid så mitt mål är att komma igång med min träning nu under våren igen.

Hoppas ni får en mysig söndag!

All kärlek/ Elin

Lördagkväll med schlager, vin och god mat!

Lördagen har jag tillbringat på Trudes frisörsalong i Hageby centrum och på Professionail för att fixa mina naglar. Kan tipsa om att det var 50 % på alla behandlingar på Professionail. Jag gjorde förlängning med akryl för endast 225kr! De gör både pedikyr och manikyr. En spa pedikyr kostade just nu bara 125 kr.  Blir nog ett besök för fötterna också så småningom...Vet dock inte hur länge de skulle ha detta erbjudande.
Härligt att få pigga upp sig med lite skönhetsvård i detta ruskväder! Nu väntas mat och melodifestivalen. Maken står för maten ikväll så jag kan luta mig tillbaka i soffan med en drink. Det kommer serveras kyckling med jordnötssås och ris.

Delar med mig av lite bilder från veckan. I tisdags var det ju Fettisdagen så jag passade på att göra egna semlor (bakade dock inte brödet själv, jag erkänner ;) ) Petra om du läser det här så är ju detta ett tecken på att även jag kan fuska ;)

I torsdags gjorde vi en supergod kvällsmåltid bestående av omelett med skinka, zuccini, rödlök, purjolök och champinjoner. Detta toppades av massa pizzakrydda och en sås bestående av kesella, salt, peppar och massa vitlök. Yummie!! ;) Såg ut som en pizza och smakade som en, men är betydligt nyttigare.

Hoppas ni får en mysig lördagskväll!
All kärlek/ Elin

Nu är Gucci hemma igen! :)

Åh vad jag har saknat min bebis men nu är hon hemma igen! Hon har bott hos mamma och pappa när vi var på semester och igår kom pappa och lämnade henne.


Fler bilder från Fuerteventura!

Här kommer lite fler bilder från vår resa.


Hoppas ni får en fin lördag i snörusket!

All kärlek/ Elin

Fredagskväll!

Efter en intensiv men kort arbetsvecka är det nu helg :), ska dock jobba lite hemifrån i helgen med den kommande butiken

Nu nog om arbete!

Vi kom ju som sagt hem i måndags kväll från vår härliga, avkopplande resa. Efter en jobbig flygresa (är flygrädd) var det skönt att krypa ner i sin egen säng sent på måndagskvällen.

Vädret på Fuerteventura var lite varierande under veckan men överlag bra förutom sista dagen då det regnade.
När vi kom fram till resmålet hade vi mycket planer för veckan. Vi tänkte hyra bil och åka på någon utflykt för att se mer av ön men ju längre veckan gick ju mer bekväma blev vi. Det var så skönt att bara "vara" så vi roade oss med diverse nöjen som fanns runt hotellet. En dag var vi på ett utomhus/inomhus spa, vi spelade minigolf och tennis, åt och drack gott och shoppade den traditonsenliga souveniren. Min man måste alltid köpa någon småful souvenir när vi varit iväg på en resa så detta har nu blivit en liten rolig grej för oss. Denna gång blev det rökelser och en liten hållare för dessa. vi gillade Fuerteventura båda två så det är full troligt att vi kommer återvända dit någon mer gång men inte till samma resmål.

Är så härligt att åka iväg den här tiden på året, kändes extra härligt i år med tanke på denna istid som varit. Det är även väldigt bra för MS-patienter att åka iväg då sjukdomen kan försämras under vinterhalvåret. Nu har ju jag tack och lov inte dessa bekymmer än allafall men det kan ju alltid vara bra i förebyggande syfte ;) Vet att det anordnas resor för svårt sjuka MS-patienter. Det forskas ju mycket om MS men det finns många frågetecken än men en sak som forskare alla fall har kommit fram till är att lägst antal insjuknande personer i MS finns i länderna runt ekvatorn så nog är det en fråga om klimat allt.

Hoppas ni får en bra helg mina vänner!

All kärlek/ Elin

En vecka går så snabbt!!

Hej!

Sitter på rummet och är klara för att gå till receptionen för att ta tranfserbussen till flygplatsen. Har inte bloggat något under veckan utan bara försökt att vara ledig. (kan vara dålig på det ibland ;) ) Det har varit mycket bra här nere. Berättar mer imorgon när jag är på plats hemma igen och ska självklart dela med mig av lite bilder från semester.
Ha det så gott till dess!

All kärlek/ Elin

Tidigt i säng

Ska gå och lägga mig nu så jag kommer upp tidigt imorgon för att packa klart. Sen går bilen mot Hammarby sjöstad till Lina och Erik  där vi ska sova till måndag. Ska bli så mysigt att ses. Var så länge sen nu!! Nu väntar tandborsten och sprutan!

Gott natt vänner!

All kärlek / Elin

Off we go!!

Tjoho!! Håller på och packar för på måndag bär det av till Fuerteventura, bort från snö och slask!! Ska bli så härligt! Ska jag vara riktigt ärlig så går det ganska trögt. Maken är iväg och jobbar för fotbollslaget så det blev jag som blev ansvarig för hans packande också. Han skulle bara våga klaga sen när han öppnar resväskan när vi väl är på plats! Hihi! Nu håller jag tummarna för att det blir fint väder bara! Vill ju kunna utnjyttja denna underbara pool! Nej dags att fortsätta med packandet! :)

Ha en mysig lördagskväll min vänner! Ikväll är det ju schlager!! Me like!! :)

All kärlek! / Elin

Välkommen till min blogg!

Hej alla där ute!

Välkommen till min blogg! Efter att ha surfat runt och letat efter bloggar om ms insåg jag att det finns få och kände mig då manad att börja blogga om min sjukdom. Förhoppningvis kan denna blogg leda till att andra i samma situation som mig blir inspirerade och många fördomar som finns försvinner.

Många förknippar nog MS med tidig död, rullstol och funktionshinder detta beror säkert på att det är dessa människor som syns. Sådana som jag, som mår bra och ser sig själva som friska syns ju inte på samma sätt. Därför tycker jag det är viktigt att jag SYNS. Livet är inte slut för att man fått MS, man kan leva ett riktigt bra liv ändå. Sen tror jag att mycket handlar om sin egna inställning. Lägger man sig ner på marken och tycker att nu är livet slut och fokuserar på allt dåligt så är jag övertygad om man blir sämre. Så länge man jobbar med sin psykiska hälsa så kommer man långt!

Min MS har fått mig att uppskatta mer i livet och njuta av allt man har och inte allt man inte har, den har fått mig att växa som person. What dosen't kills ju makes ju stronger!!

Jag hoppas att ni ska få en intressant läsning här och självklart kommer jag skriva om allt annat som händer i mitt liv också . Detta är ingen sjukhusblogg utan en blogg om mitt liv, livet som jag lever med MS.

All kärlek
/Elin

RSS 2.0